Login Dodaj oglas
Kategorije

Vrnjačka Banja - Više o ovom mestu na Srbija Info portalu.
Odaberite jednu od ponudjenih opcija: Mali i poslovni oglasi, vesti u vezi ovog mesta, ostale informacije vezane za ovo mesto.

Oglasi Vesti Više o mestu Vrnjačka Banja
Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je sedište opštine Vrnjačka Banja. Nalazi se u centralnoj Srbiji, u dolini Zapadnog Pomoravlja na nadmorskoj visini od 217 m, i administrativno pripada Raškom okrugu. Vrnjačka Banja je turističko mesto prvog stepena, centar integralne turističke regije. Banjsko naselje je delom na severnim obroncima planine Goč, koja pripada šumskom-planinskom kompleksu koji čine Kopaonik, Jasterbac, Stolovi i Željin, prema Zapadnoj Moravi i južnim obroncima Gledićhih planina. Klima Vrnjačke Banje je umereno kontinentalna sa uticajem planinske klime. Leta su sa svežim jutrima i večerima zbog vetra koji duva sa Goča prema Zapadnoj Moravi, a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora. To su: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za terapije koriste četiri (Topla voda, Snežnik, Jezero i Slatina ) dok se vode sa tri izvora flaširaju kao prirodne mineralne vode (Voda Vrnjci - Borjak, Borjak 3 i Belimarkovac za Element vodu).

Vrnjačka Banja se smatra začetnikom srpskog turizma. Hotelski i  Privatni smeštaj je veoma raznolik i obilan. Vrnjačka Banja je najposećenija i najpopularnija banja u Srbiji, sa pravom nazvana “Kraljicom banjskog turizma“. Sa 140 godina dugom tradicijom lečilišta, predstavlja i privlačan turistički centar za odmor, zabavu i rekreaciju. Broj mladih turista se povećava svake godine i  gosti se stalno vraćaju, posebno u vreme brojnih turističkih manifestacija.